Project Description

OOSTENRIJKSE GEZELLIGHEID

Bramberg Am Wildkogel

Smaragddorf Bramberg am Wildkogel (850m) is een gezellig dorp dat is gelegen in het schitterende Pinzgaudal in de provincie Salzburg. Niet ver liggen de bekende plaatsen Kitzbühel, Zell am See en Kaprun. Het is zeer centraal gelegen nabij 3 grote skigebieden.

Het Pinzgaudal staat bekend als een dal waar de winters nog echte winters zijn. Het is er gemiddeld een graad of vijf kouder dan in andere dalen waardoor de bomen langs de kronkelende rivier regelmatig door rijp zijn bedekt en voor een sprookjesachtig aanzien zorgen. In Bramberg is in december 2010 een nieuwe gondel in gebruik genomen die de wintersporters rechtstreeks naar de top van de Skiarena Wildkogel brengt. Het dorpje Bramberg is een dorp wat nog toebehoort aan de vriendelijke Oostenrijkers die het toerisme een warm hart toedragen. Er zijn gezellige winkels, goede restaurants, een warme bakker die u dagelijks verse broodjes kan bezorgen. Bij het dalstation van de Smaragdbahn zijn volop ski- en rodel verhuurmogelijkheden.

Uniek in Bramberg is de 14m lange rodelbaan. Vanaf de Wildkogel slingert het rodelpad zich naar beneden met schitterende uitzichten over het dal.

Voor de langlaufers is er de 200 km lange Pinzga loipe die van Krimml tot Zell am See voert en bij het middelstation van de Panoramabahn vindt u loipes op sneeuwzekere hoogte (1200).
Verder kunt u in de winter schitterende wandelingen direct vanuit Alpenchalet am Wildkogel en door het dal maken, romantiek beleven in de door paarde voortgetrokken arrenslee of zelf te paard gaan door het winterse landschap. Ook kunt u onder leiding van een gids prachtige tochten maken op sneeuwschoenen, eisstockschiessen en schaatsen.