Project Description

RELAXT EN SPORTIEF

Mountainbiken en fietsen

Voor fietsen en mountainbiken ben je in Bramberg am Wildkogel op de juiste plek. In het Pinzgau dal kun je prachtige tochten maken die zeer geschikt voor families of voor een E-bike, waarbij je slechts kleine stijgingen en dalingen treft. Je rijdt door de prachtige natuur en passeert gemoedelijke dorpen en dorpjes. De geliefde Tauernradweg is een van de vele routes. Van Krimml in het westen tot Zell am See in het oosten rijdt de Pinzgau Lokalbahn door het dal. Je kunt op ieder moment met je fiets in de trein stappen en de tocht terug per trein doen. (of natuurlijk omgekeerd). Wij zijn erg fan van een fietstocht vanuit Bramberg am Wildkogel naar Zell am See, een gemoedelijke stroomafwaartse tocht. Vervolgens kun je in Zell am See weer de trein terug naar Bramberg am Wildkogel te nemen.

Voor de wat sportievere mountainbiker, die op zoek is naar wat meer uitdaging, zijn talrijke tochten beschikbaar, zowel individueel als met een gids. Tegenwoordig zijn de prachtige mountainbike routes echter ook zeer goed bereikbaar voor de mindere fietsgod door middel van elektrische mountainbikes. Met name de prachtige dalen van het Nationalpark Hohe Tauern zijn zeer geschikt om met een mountainbike te verkennen. Vanuit het chalet kun je ook een leuke tocht maken naar de Baumgartenalm. Hier kun je van een hapje en een drankje genieten en daarna weer terugrijden óf verder doorrijden naar bijvoorbeeld de Wildkogel (laatste optie is een flinke klim).

Voor de avontuurzoeker die wat minder houdt van het klimmen op de fiets, zijn er ook zeer leuke mountainbike tochten te maken in combinatie met een gondel. Zo kun je lekker afdalen en de bergen ontdekken, maar hoef je niet omhoog te fietsen. Vanuit Neukirchen am Großvenediger kun je bijvoorbeeld de Wildkogelbahn nemen en vanaf daar afdalen naar de Baumgartenalm. Vanaf daar kun je door het Mühlbachtal verder afdalen naar het chalet. Een vergelijkbare tocht kan je vanaf de andere kant van het Mühlbachtal maken door in Hollersbach de Panoramabahn te nemen. Bij een verblijf in het Alpenchalet am Wildkogel krijg je de Nationalpark Sommercard, hierbij kun je elke dag gratis met beide gondels omhoog. In het chalet liggen verder een aantal brochures en kaarten met vele routetips. Net als bij wandelen in de bergen geldt ook voor fietsen dat het hebben van een goede kaart altijd handig is.

Voor de huur van een (elektrische) mountainbike of (elektro)fiets kun je uitstekend terecht bij SportPro, Senningerfeld 25, nabij het dalstation van de Smaragdbahn. Voor je (huur)fietsen is voldoende plaats in onze kelderruimte.

PS: Wij hebben een Strava segment aangemaakt vanaf het dorp naar ons chalet. Word jij de nieuwe KOM of QOM?