Project Description

WILDE DIEREN, WATERVALLEN, MUSEA EN THEMAPARKEN

Uitstapjes

Museum Bramberg: Dit streekmuseum is winter en zomer een bezoek waard. U maakt kennis met de geschiedenis van het dorp, de beroemde smaragden en kristallen die in deze streek gedolven worden en er is o.a. een bijententoonstelling. Met uw gastenkaart of Nationalpark Sommercard kunt u het museum kosteloos bezoeken.

Nationalparkzentrum Hohe Tauern in Mittersill; een unieke alpine belevenis tentoonstelling over de natuur van het Nationale Park de Hohe Tauern. Een bezoek aan dit museum mag u eigenlijk niet overslaan. Een hoogtepunt is de 360º film over de overweldigende natuur van het park. In de zomer kunt u het museum met uw Nationalpark Sommercard, die u als gast van het Alpenchalet am Wildkogel kosteloos ontvangt, gratis bezoeken.

Krimmler Watervallen & Themapark: Gelegen in het Nationaal Park Hohe Tauern zijn deze watervallen met hun hoogte van bijna 400 meter de hoogste watervallen van de Alpen en de op vier na hoogste van de wereld. De watervallen zijn onderdeel van het riviertje de Krimmler Ache, dat afkomstig is van de gelijknamige gletsjer op 3000 meter hoog. Het water stort in drie etappes naar beneden en kan ’s winters bevriezen. De wandeling over de Wasserfallweg vanaf de Gerlospas of het dorp Krimml zijn een mooie ervaring. Direct bij de watervallen van Krimml gaan de poorten open naar een ‘ bruisend’ themapark Wasserwelten Krimml. Een spannende belevenis voor jong en oud. Water in alle mogelijke vormen, duik onder in de fascinerende waterwereld!

Wildpark Aurach – Tirol: Geniet van de prachtige vergezichten en de omgeving van de Kitzbüheler Alpen, te midden van loslopend wild· zoals verschillende soorten herten en reeën, bokken, lynx en lama’s. Om 14.30 uur worden de dieren gevoed. Het Wildpark is zowel in de zomer als in de winter geopend van woensdag tot en met zondag. In het park is tevens een speeltuin en een café.

Familienland Pillerseetal: In de zomer kunt u zich met de kinderen prima vermaken in familiepretpark Familienland Pillerseetal. Het park is van 1 mei tot en met eind oktober dagelijks geopend (van 09.00 uur tot 19.00 uur) en biedt voor zowel jong als oud vertier. In de winter (november – april) is de indoorspeelhal met  klimhal, trampolines en speeltoestellen en Dode zee zoutgrot geopend op dinsdag en donderdag van 10 – 22 uur en op zaterdag en zondag van 10 -18 uur.

Großglockner: De meest beroemde Alpenstraße leidt middenin het hart van het National Park Hohe Tauern naar de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner (3.798m), en naar de gletsjers; de Pasterze. Maak een bijzondere rijervaring en beleef speciale natuur op de 48 kilometer lange Hochalpenstrasse met 36 bochten en een hoogteverschil van 2.504 meter! U rijdt door een uniek berglandschap met bloeiende almweiden, geurende bossen, indrukwekkende rotsen en eeuwig ijs tot het hoogplateau aan de voet van de Großglockner, de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. Hier treft u, naast de grootste grotten ter wereld, veel minerale bronnen en watervallen aan. De weg is voltooid in 1935 en loopt van Bruck (nabij Kaprun) tot Heiligenblut. In harmonie met de natuur biedt de Großglockner Hochalpenstraße een onvergetelijke belevenis met uitzicht op meer dan 60 bergen van 3.000 meter en hoger! De ‘Glocknerwiesen’ aan de zuidkant is met verschillende orchideeën een botanische sensatie. Meer informatie vindt u bij Großglockner Hochalpenstraße.

Sterrenwacht & Planetarium Königsleiten: Voor wie geïnteresseerd is ons heelal, biedt het planetarium in Königsleiten een onvergetelijke dag. Het is mogelijk om zelf observaties te doen en er worden voor zowel volwassenen als kinderen voorstellingen gegeven. Openingstijden: maandag – vrijdag. Voorstellingen om 17.30 uur en om 20.30 uur in het Duits of Nederlands. Bij slechtweer extra voorstellingen om 13.00 uur en om 15.00 uur.

Kaprun Stuwmeren – hooggebergte (1.068 – 2.040m): Een uitstapje naar de stuwmeren bij Kaprun is een boeiende reis naar de bergwereld van de Hohe Tauern. De zuivere frisse lucht, het groen van de almen, het turkooisblauwe water van de stuwmeren en de gletsjers zijn indrukken die u niet zo snel vergeet. De rit omhoog begint in het achterste gedeelte van het Kapruner Tal bij het Kesselfall-Alpenhaus. Met bussen wordt u vervoerd tot aan het Mooserboden-stuwmeer op 2.040m. In de ‘Belevenissenwereld stroom & ijs’ komt u interessante dingen te weten over de gletsjerwereld en de geschiedenis van de aanleg van krachtcentrales.