Project Description

VAN HET DAL TOT IN DE BERGEN

Wandelen

Voor ons staat wandelen al jaren gelijk aan een zomervakantie in Oostenrijk. Voor zowel de fanatieke wandelaar als de wat minder fanatieke, zijn er in de omgeving van het Alpenchalet am Wildkogel meer dan genoeg schitterende paden te bewandelen. Zowel in de dalen als hoger op zijn talloze goed bewegwijzerde paden voor alle niveaus. Bij de VVV in Bramberg  informeren ze je graag over de vele mogelijkheden. Sowieso adviseren we je een goede wandelkaart te kopen en je te informeren over het weer. In de bergen kan het weer zo omslaan. Echter, na meerdere zomers in de omgeving te hebben doorgebracht hebben we zelf al veel tochten kunnen lopen en laten we je graag ook zelf weten welke tochten wij absoluut aanraden.  

Hier onze favoriete wandelingen in de Wildkogel Arena, Nationalpark Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen:

Direct vanuit het chalet kan je een gemoedelijke wandeling maken richting de Baumgartenalm. Door het mooie Mühlbachtal loopt een breed karrepad geleidelijk omhoog naar de Alm, maar je kunt ook een wat spannender bergpad kiezen. In de Baumgartenalm kun je eenvoudige gerechten bestellen en even op kracht komen voordat je de wandeling terug naar het chalet begint of eventueel daarna doorloopt naar de top van de Wildkogel. Dit rondje doen we graag in het begin van de vakantie om even de benen te testen en tot rust te komen.

In de zomer kun je met de Wildkogelbahn vanuit Neukirchen am Großvenediger gemakkelijk naar boven. Na zo’n 1200 hoogtemeters rustig in de gondel te hebben gezeten kom je direct in de Wildkogel Arena. Vanaf hier kun je meerdere kanten op. Een mooie route is om naar de top van de Frühmesser (2.223m) te lopen en dan af te dalen naar de Steineralm, waar je heerlijk kunt eten en drinken. Vanaf de Steineralm kun je kiezen om naar het middenstation van de Wildkogelbahn te lopen en verder met de gondel naar beneden te gaan of direct naar Neukirchen te gaan via een lange afdaling.

Ook vanuit Hollersbach kun je in de zomer met de gondel (Panoramabahn) omhoog. Hier kunnen ook kortere, lichtere wandelingen in de bergen worden gemaakt met fantastische uitzichten. Vanaf het bergstation kun je naar de Panorama Alm lopen, een gezellige berghut met mooi terras. Wanneer de benen goed voelen kun je vanaf daar afdalen naar de Baumgartenalm en verder door lopen naar het Alpenchalet.

Deze drie dalen in het Nationalpark Hohe Tauern zijn elk uniek en met uitzonderlijke natuurschoon. Er zijn zowel eenvoudige wandelingen te maken over brede paden als meer uitdagende tochten over smalle paden. De hutten verwelkomen je graag voor een drankje of een heerlijk streekgerecht. Je kunt de dalen ook met een taxi inrijden en dan bijvoorbeeld een meerdaagse wandeling door het Nationale Park maken. In het volgende dal kan je dan weer worden opgehaald. Dit is zeer de moeite waard, een huttentocht is een unieke ervaring.

De wereldberoemde watervallen zijn niet voor niets beroemd. Ze worden daardoor, met name in het hoogseizoen, goed bezocht. Desalniettemin is het absoluut de moeite waard om dit natuurspektakel te bewonderen. Voor de toeristen die minder te been zijn is er een mooi verhard pad. Dit pad kan echter wel druk zijn, wanneer je iets meer avontuur aan kan raden wij het zeker aan om de heen- of terugweg via het bergpad aan de oostzijde van de waterval te bewandelen.

In het dal richting de Felbertauerntunnel is de Hintersee te vinden. Dit is een rustig bergmeer, wat goed toegankelijk is met de auto. Dichtbij het meer kun je de auto parkeren en vanuit daar eenvoudige wandelingen maken rondom het meer. Hierdoor is deze bestemming ook prima geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, rolstoelen en met kinderwagens. De Gamsblick hut biedt een geweldig uitzicht over het meer en de hoge toppen rondom.

Op een wat langere reisafstand van het Alpenchalet (45 minuten met de auto), in de buurt van Uttendorf, ligt het zeer hooggelegen Weißsee gebied. Dit gletsjergebied laat het echte hooggebergte zien. Na een mooie bergweg met een serie haarspeldbochten kom je bij de kabelbaan die je verder omhoog brengt. Ver boven de boomgrens kun je uitdagende tochten maken, maar kun je ook zonder veel inspanning genieten van de indrukwekkend natuur.