Appartement Smaragd beschikt over een luxe wellnessruimte waar u kunt genieten van een whirlpool, een  stoomcabine, een infrarood sauna en twee regendouches. Omdat de wellness een zeer luxe uitgevoerde ruimte is, vragen wij u de ruimte met de nodige zorgvuldigheid en netheid te gebruiken. Kinderen graag enkel onder toezicht gebruik laten maken van de wellness.
Neem geen glaswerk mee in de wellnessruimte.

De wellnessruimte heeft een uiterst aangename en ruime whirlpool (190×125) voorzien van twee ruime ligplaatsen (met hoofdkussen) met één geïntegreerd luchtsysteem, twee gescheiden Hydro systemen en licht.

Het bad is in ongeveer 5 minuten gevuld. Het is NIET toegestaan badschuim o.i.d. te gebruiken in het bad omdat dit vanwege de jetsystemen te veel gaat schuimen.

In bad kan het bad bediend worden door de SIA Funk afstandsbediening van I-Pools. Dit is een gemakkelijk systeem waarmee integrale programma’s of specifieke functies aangezet kunnen worden. De knop onderin zet de afstandsbediening aan (maar normaal gesproken staat hij al gewoon stand-by).

Op het hoogste menuniveau kan er gekozen worden tussen:

 • PROGRAMMA
 • FUNCTIES
 • USER 1
 • USER 2
 • USER 3
 • USER 4
 • SERVICE (alstublieft niet gebruiken)
 • INSTELLINGEN (alstublieft niet gebruiken)

Met de toetsen waarop een pijltje naar boven en naar beneden staat kan er tussen de menukeuzes gescrolled worden. Vervolgens kan met de twee horizontale toetsen onder het schermpje gekozen worden om één van de menukeuzes in te gaan.

Bij PROGRAMMA kan men vervolgens kiezen uit de voorgeprogrammeerde programma’s: RELAX, SPORT, WAVE en MASSAGE.

Als er gekozen is voor FUNCTIES dan kan men vervolgens:

 1. het LUCHT systeem aanzetten
  1. en de bijbehorende optie van INTENSITEIT
  2. en INTERVAL instellen
 2. het Watersysteem voor ligplaats 1 aanzetten (met bijbehorende opties)
 3. het WATER 2 systeem voor ligplaats 2 aanzetten
 4. KLEURLICHT aanzetten
 5. de TIMER instellen voor hoe lang de gekozen functie werkt
 6. DESINFECTIE aanzetten
 7. op EINDE drukken waardoor men weer terug gaat naar het hoofdmenu.

LET OP: Om het bad schoon te houden is het aan te bevelen elke keer als men in bad gaat de optie DESINFECTIE onder FUNCTIES AAN te zetten (als het schermpje bij deze functie nog AAN laat zien dan is deze functie nog uit en moet je op bijbehorende toets drukken; als het schermpje UIT toont dan staat deze functie al aan). Als deze functie aangezet is dan zal het bad uit zichzelf 10 minuten nadat je het bad hebt laten leeglopen, zich weer vullen en zich reinigen (je hoeft niets aan de uitloopstop te doen!). Na de zelfreiniging vindt er nog een after blow plaats die de leidingen droog blaast.

Bij de desinfectie kun je een reinigingstablet gebruiken. Deze staan in de wellnessruimte. Het tablet moet je dan voordat je in het bad gaat in de tablethouder zo’n 20 cm van de afstandsbediening stoppen: Deze houder kun je eenvoudig opendraaien. Wij verzoeken vriendelijk om steeds na zo’n 3 tot 4 maal het bad te hebben gebruikt het bad met een tablet te desinfecteren.

De twee regendouches spreken voor zich. De rechter regendouche bedient ook de handdouche die tussen de twee regendouches in hangt. Draai deze bedieningsknop alstublieft met beleid dicht, zodat druppelen wordt voorkomen.

De wellnessruimte heeft een tweepersoons stoomcabine die zeer eenvoudig te gebruiken is.

De stoomcabine heeft een touchscreen waarmee alle functies bediend kunnen worden. Daarnaast zit er links buiten de stoomcabine een schakelaar om van tevoren al de ligbank in de stoomcabine voor te verwarmen.

Het touchscreen biedt de mogelijkheid de stoomcabine uit en aan te zetten, de temperatuur te regelen (tussen de 40 en 45 °C is aangenaam), de belichting (sterrenhemel) aan te zetten, een licht zeeklimaat te sproeien (Solebetrieb) en om geurstoffen (Duftstoffe) te selecteren en te sproeien. Geurstof 1 is Eucalyptus, geurstof 2 is Sinasappel/Mandarijn.

De stoomcabine staat standaard maximaal 120 minuten aan en heeft circa drie kwartier nodig om op te warmen.

De wellnessruimte heeft een tweepersoons infrarood sauna gebaseerd op carbon fiber materiaal. De sauna is na ongeveer 10 minuten warm. Een temperatuurinstelling van 50-55 °C is gebruikelijk.

In de sauna zit een bedieningspaneel waarmee de gewenste temperatuur, looptijd en leeslampje ingesteld kunnen worden. Eerst moet u de Power inschakelen en vervolgens op Start drukken om de sauna aan te zetten.

In de sauna zit ook een CD/Radiospeler waarop u via de Aux ingang ook een MP3-speler of iPod kunt aansluiten. 

Wilt u bij het gebruik van de sauna alstublieft handdoeken gebruiken op het zit- en eventueel op het voetgedeelte.